zaterdag 17 juli 2010

Harajuku

Om half elf s' morgens gisterochtend vertrokken Sabine, Gwynn, Lonneke en ikzelf richting het station om op weg te gaan naar Harajuku. Het was al meteen een erg hete dag, over de 30 graden Celsius. Toen we eenmaal gepind hadden op het tussenstation Ikebukuro en uiteindelijk het Harajuku station uit liepen besloten we al meteen om de dichtstbijzijnde winkel in te duiken voor de airco, in ons geval de Gap. Zo liepen we de rest van de ochtend door Harajuku. In Takeshita dori betekende dat dat we ook de nodige (gothic) lolita winkels en winkels met plaatjes, cd's en andere hebbedingetjes van de verscheidene populaire boybands die de Japanse muziekindustrie kent.
Rond een uur of 13 maar besloten iets te gaan eten en na lang wachten eindelijk plaatsjes gekregen in de Jonathan's, wat op zich wel leuk was om een keer te doen ook.
Hierna nog even naar de officiƫle Johnny's (platenmaatschappij van voorgenoemde boybands) winkel geweest maar daar stond een bordje dat we een kaartje konden krijgen waarmee we om 17 uur terug mochten komen. We besloten het over te slaan en nog even naar Ikebukuro te gaan om daar in Sunshine City nog een uurtje of wat in de koele airco rond te gaan lopen.
's Avonds nog Ekoda (de wijk waar we zitten) in geweest voor wat traditioneel(NOT) Italiaans eten en een mooi gifgroen ijsje.
Vanmorgen zijn we in Ekoda nog naar de Book-Off geweest, een tweedehands winkel voor boeken, cd's, dvd's en ook nog wat tijdschriften.
Buitgemaakt dit weekend: een mooie tas (vale jeansstof, gehaakte witte stof aan de bovenkant met bruine nep-leren hengsels), twee paar oorbellen, drie singles van News (boyband, wat kan ik zeggen, ze waren 105 yen per stuk) en een cd van Otsuka Ai (geen boyband, maar wel vrolijke muziekjes :D)

Straks nog even een poging wagen om Yoyogi onveilig te maken, een park naast Harajuku, daar vonden we het gisteren echt te heet voor.

2 opmerkingen:

  1. Otsuka Ai:

    als japan in de eurozone zou liggen, zouden ze er zomaar het songfestival mee kunnen winnen (ROFL)

    ben benieuwd of je nog herkennen op schiphol als je weer terug komt. de verhalen zijn op zich best vermakelijk, dus heb ik ook maar even de moeite genomen om zo'n google-account aan te maken.

    groetjes en kussen van Juut & mij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zeg souvernirs! ^^





    Also, ik ga niet mee in deze J-pop fase hoor, no way

    BeantwoordenVerwijderen